Desert cosulete din ciocolata in forma de inimioare, umplute cu crema si capsuni

de Merisor in Prajituri, 15 Feb 2018 | 5161 vizualizari

 

Sunt pur și simplu minunate si de mare efect, se incadreaza perfect la categoria „ Retete cu dragoste”!
Chiar sunt preparate cu dragoste pentru ai mei dragi!

 

INGREDIENTE

  • Pentru coșulețe:
  • 300 g ciocolată amăruie
  • Pentru crema de banane:
  • 2 banane
  • 200 ml smântână pentru frișcă
  • 125 g mascarpone
  • un praf de sare
  • 50 g zahăr
  • 30 g zahăr vanilat
  • Pentru crema de căpșuni:
  • 200 g căpșuni
  • 200 ml smântînă pentru frișcă
  • 125 g mascarpone
  • un praf sare
  • 50 g zahăr
  • 30 g zahăr vanilat
  • Pentru decor:
  • căpșuni
  • frunze de mentă
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cosulete din ciocolata in forma de inimioare, umplute cu crema si capsuni:

Pentru prepararea coșulețelor, topim ciocolata fie la bain marie, fie la microunde, apoi cu o pensulă ungem interiorul formelor de brioșe cu un strat de ciocolată.

Le dăm la frigider pentru 10 minute, să se întărească stratul de ciocolată, apoi le mai ungem cu încă un strat de ciocolată și iar le dăm la frigider.

După ce coșulețele sunt bine întărite pe forme, acestea se vor desprinde foarte ușor, trăgând de marginile formelor în jos.

Pentru creme,  preparăm mai întâi frișca, mixând smântâna cu zahărul pudră, apoi adăugăm fructele transformate în piure și mixăm în continuare până la omogenizare, iar la final adăugăm și mascarponele și un praf de sare pentru intensificarea gustului.

Cremele nu vor fi foarte ferme, vor fi mai spumoase, mai aerate, dar suficient de groase cât să fie adăugate în coșulețe cu un posh cu dui.

Dăm cremele la rece până se mai întăresc, apoi le adăugăm alternativ în coșulețele de ciocolată și le decorăm cu felii de căpșuni și frunze de mentă.

Au ieșit chiar foarte bune!

Cele două creme, nu foarte dulci și cu arome diferite s-au asortat perfect cu ciocolata amăruie.

Să vă fie de folos!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cosulete din ciocolata in forma de inimioare, umplute cu crema si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Deliciu ciocolatos